Zakład Drobiarski LECH DRÓB

Województwo: warmińsko-mazurskie | Profil ubojni: , ,

Zakład Drobiarski LECH DRÓB w Zalewie jest najnowocześniejszym zakładem tego typu w północnej Polsce. Został założony w 1995 roku przez Bogusława Lech i Henryka Lech.

Od początków działalności był prowadzony ubój i rozbiór drobiu na elementy z dzienną produkcja wynoszącą 8 ton. Po przekształceniu w 2001r. firmy w spółkę z o.o. powstał Zakład Drobiarski Lech Drób. W 2002r. został dostosowany do wymagań Unii Europejskiej i 2005r. uzyskał uprawnienia eksportowe na kraje unijne. Dzisiejsza dzienna produkcja wynosi ok. 130tys. ton dziennie i nadal rośnie. W zakładzie jest prowadzony głównie ubój indyka i brojlera kurzego, ale dodatkowo też ubój kur rosołowych i mięsnych.

Dysponują nowoczesnym i wysoce wydajnym systemem schładzania tuszek, indywidualnie dostosowanym do potrzeb. Posiadają także chłodnię głębokiego mrożenia, co wydatnie zwiększa ofertę o wysokiej jakości świeże mrożonki. Towar świeży pakowany jest w pojemniki typu „Euro”, 15-20 kg, w zależności od asortymentu. Towar mrożony – według upodobań klienta.

Całość produkcji jest objęta całodobowym nadzorem pięciu lekarzy weterynarii – pracowników Inspekcji Weterynaryjnej.

Skontaktuj sie z ubojnią:

Zakład Drobiarski Lech Drób Zalewo

ul. Tartaczna 20B

14-230 Zalewo, woj. warmińsko-mazurskie

tel. 089 649 50 00

fax 089 642 50 01

Strona internetowa: www.lechdrob.pl

Adres e-mail: sekretariat@lechdrob.pl

Osoba odpowiedzialna za skup: Agnieszka Łyziak

Profil ubojni: Brojler, Kura, Indyk

Wielkość uboju: 120 ton / dobę