VirKon S - uniwersalny preparat bójczy o szerokim zakresie działania.

Spółdzielnia Producentów Drobiu „EKO-GRIL”

Województwo: podlaskie | Profil ubojni:

Powstała w maju 2002r, po spotkaniu producentów drobiu z województwa podlaskiego. Kilku producentów postanowiło się zjednoczyć spółdzielnię. W kwietniu 2003 r. Spółdzielnia „EKO-GRIL” uzyskała status GRUPY PRODUCENTÓW ROLNYCH jako pierwsza grupa producentów w Polsce i jako pierwsza grupa producentów rolnych w województwie podlaskim.

Posiadają nowoczesne linie produkcyjne, ubój drobiu prowadzony jest na automatycznej linii duńskiej firmy LINCO, a rozbiór na półautomatycznej linii dzielenia drobiu. Obecnie w Zakładzie ubijanych jest 700 000 sztuk kurcząt rzeźnych o średniej wadze 2,45 kg miesięcznie, z których pozyskuje się 1 300 000 kg mięsa drobiowego. W 2006r. uruchomiona została produkcja wędlin drobiowych w adaptowanym budynku, z produkcją ok. 50 tys. kg wędlin miesięcznie.

Pracownicy ubojni stale uczestniczą w szkoleniach branżowych, klastrowych i innych. Spółdzielnia posiada własne specjalistyczne pojazdy do przewozu mięsa i jego przetworów. Posiadają także własne sklepy firmowe, w których prowadzona jest sprzedaż detaliczna asortymentu. Jest to świetna forma reklamy bieżącej, która pozawala na szybką sprzedaż własnych produktów.

Skontaktuj się z ubojnią:

Ubojnia Drobiu Eko Gril Sokółka
ul. Lotników Lewonieskich 11A
16-100 Sokółka, woj. podlaskie

tel. 85 711 27 44
fax 85 711 24 58
tel. kom. 695 62 11 14

Strona internetowa: www.ekogril.eu,
E-mail: alfred.gluszynski@ekogril.eu

Osoba odpowiedzialna za skup: Alfred Głuszyński
Profil ubojni: Brojler